Másodikként várják a tavaszt

A HAJRÁBAN NYOLC MECCSBŐL HETET NYERT AZ ANDRÁSHIDA SC foci-1Az Andráshida SC együttese tavalyi bravúros NB III Bakony-csoportban szerzett ezüstérmével újoncként vívta ki a jogot, hogy továbbra is ebben az osztályban szerepelhessen. Hozzá kell viszont rögtön tenni, hogy az idei harmadosztály már csak nevében azonos az előző évivel. Azzal, hogy az MLSZ a bajnoki rendszer átszervezésével mind az NB II-es (kettőből maradt egy), mind az NB III-as (hatból maradt három) csoportok számát  megfelezte, a harmadik vonal csapatait az új szezonban volt NB II-es együttesek, az NB I-es második csapatok és a tavalyi NB III-as élcsapatok alkotják. Elmondható tehát, hogy az andráshidai labdarúgás, ha papíron nem is, gyakorlatilag azonban ismét magasabb osztályba lépett a 2013–2014-es szezonban.


Dobos Sándor együttese nagyszerűen indította az őszi szezont, hiszen kiütéses győzelemmel ment tovább a Magyar Kupa országos főtábláján a Balatonlellén, majd első két bajnoki mérkőzésén kapott gól nélkül megszerezett hat pontjával rögtön az élmezőnyben kezdett. A Magyar Kupában ezután az NB I-es Puskás Akadémia látogatott Andráshidára, ahol a vendégek nagy csatában, de a papírformának megfelelően továbbjutottak. Ezt követően a csapat kicsit megtorpant, hiszen a bajnokság ezen szakaszában az idegenbeli döntetlenek mellé két hazai vereség is becsúszott. Az őszi szezon második felében azonban ismét kitűnően teljesített a Hida, hiszen az ősszel lejátszott utolsó nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, ezzel a nagyszerű sorozattal pedig a dobogó második fokán telelhet az NB III Nyugati-csoportban. A bajnoki tabella mellett a góllövőlista is jól fest andráshidai szempontból, hiszen Vittman Ádám, az ASC támadója kilenc találattal holtversenyben az élén áll.

foci-2Dobos Sándor vezetőedző a következőképpen értékelte az őszi szezont: ?A tavalyi nagyszerű teljesítménynek köszönhetően, az őszi szezonban egy sokkal magasabb színvonalú bajnokságban szerepelhetett csapatunk. Az ősz folyamán ezt saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hiszen minden mérkőzés kiegyenlített volt és apróságok döntöttek a pontok sorsáról. Az idényre való felkészülésünk jól sikerült, jó eredményeket értünk el a felkészülési mérkőzéseken és ezzel talán magasra is tettük azt a bizonyos lécet. A bajnokság első harmadában néhány vereség után egy kicsit érezhető volt ennek hatása, de a közösségünk erős volt és eltökélt, ennek köszönhetően fordítottunk a szerencsénken és magabiztosan, egymásba vetett hittel sikerült már hazai pályán is eredményesen játszani. A szezon közepétől a Győr elleni mérkőzéssel kezdődően sikerült rálépni egy fantasztikus ösvényre, ami  nagyon nagy magasságokba repített bennünket. Megéreztük a lehetőséget és élni tudtunk vele. Tény, néha Fortuna is fogta a kezünket, de mint tudjuk a szerencse az, amikor a felkészültség találkozik a lehetőséggel. Azt gondolom csapatunk felkészült erre a randevúra és maximálisan élt is a lehetőséggel. A kimagasló eredmény elérésében óriási szerepe volt, klubunk sajátos, jó értelemben vett mindent elsöprő becsvágyának, ami hosszú id? óta generálja az elért eredményeket és egyben igen magas követelményeket is támaszt minden egyes tagjával szemben.? Eközben a hátország is nagyszerűen teljesít. Az egyesület U21-es, U17-es, U15-ös és U14-es utánpótláscsapatai az NB II-es korosztályos bajnokságokban szerepelnek és becsülettel helytállnak az NB I-es, NB-II-es egyesületek csapatait is felvonultató pontvadászatokban, a Bozsik-korosztályok (U11, U9, U7) pedig tornáról tornára bizonyítják rátermettségüket. Az Andráshida második számú felnőtt csapata pedig a Megyei III. osztály Északi-csoportjában (ahol tartalékcsapatok is szerepelnek) a feljutást érő második helyen vonulhat téli pihenőre.